zondag 28 april 2013

BH lobby


Lieve Vera,

Het eerste product waar ik echt op mispak is... jawel, een bh. Dat moment zat er natuurlijk aan te komen na het inkoop-fiasco van oudjaarsdag. Ik heb er nog twee die doen wat ze moeten doen en de rest draag ik meer uit gewoonte dan dat ze de zaak nog enigzins ophouden.
Hoe geef ik hier in hemelsnaam nou een F.R.-waardige twist aan? Het is freakin' april dus we hebben nog 8 maanden te gaan. 8 maanden! 2 bh's, dat is er eentje aan en eentje in de was. Dat gaat misschien 2, max 3 maanden goed maar dan... Boontje komt om zijn loontje.

Deze boon heeft een dus rigoureus besluit genomen. Ik ga gewoon wat vaker zonder bustehouder de wereld in. Ja Vera, los in de kooi. Het moment is daar. Tijdens vakanties geef ik de dames al jaren de vrijheid. Waarom beperk ik dat eigenlijk tot die paar weken per jaar terwijl het dus eigenlijk iedere dag vakantie zou kunnen zijn? Het voelt ook echt een beetje als vakantie: een beetje stout, soms koud en geen last meer van afzak- en kriebel toestanden. Daarbij bespaart het me ook ná dit jaar behoorlijk wat geld. Want zo'n balkonnetje kan flink in de papieren lopen als je tenminste een charmant exemplaar wil.

Ik zag het wel weer zitten om alle vrouwen op te roepen voor een bra-burning evenement. Veel te lang geleden! Maar druk zal het niet worden, daar ben ik al achter. Onder mijn vrienden heb ik namelijk niet veel medestanders kunnen vinden. Het standaard antwoord op mijn voornemen: "Daar krijg je toch hangborsten van?!" Nee zeg, stel je voor. Dat willen we natuurlijk niet. Weet je, ik denk dat het een compleet achterhaald verzinsel is van de bh-lobby uit de 60's. Maffia praktijken met de borsten van onze moeders als inzet. 
Een potloodtest ieder half jaar zal hierover wat meer zekerheid kunnen bieden maar vooralsnog waag ik het erop. Het bevalt me wel. Alhoewel ik nog niet helemaal cold turkey durf te gaan. Daarvoor kan ik me iets te veel situaties kan voorstellen waarbij een "Jennifer-Anniston-momentje" de productiviteit niet ten goede komt.

Ik hou je op de hoogte.

Kus Jeanine





donderdag 4 april 2013

DIY Tie bleach

Gave trend en dus is het tijd voor een DIY project. Voor precieze instructies verwijs ik je liever naar alle blogs die er al zijn want die kunnen het prima uitleggen. Ik heb gebruik gemaakt van: instructables.com. Zoek op “tie bleach” en je kunt aan de slag. Voor een oude Primark jeans heb ik deze instructie gebruikt, maar voor mijn VeroModa jeanslegging wilde ik los uit de pols proberen met een plantenspuit harde stralen en spetters uit te bleken. Dat laatste is finaal mislukt! Het enige effect was dat de bleek het elastiek op de bewerkte plekken heeft opgelost... Dus nóg ergere slobberbillen!
Maar met de broek die je hieronder ziet ben ik nu buitengewoon in mijn nopjes. Simpel hemdje en lompe laarzen of juist op chique met een jasje en nette platjes. Ik kan niet wachten tot hij uit de was is.

Vera, jij kunt dit ook!

ps: Ik kom er net achter dat "jeanslegging"  in de autocorrect staat. Modebewuste talenknobbel die daar achter heeft gezeten haha.
pps: Ik vind DIY een stomme afkorting. Daar ga ik iets anders op verzinnen. 



woensdag 3 april 2013

Combi kneuzen

 


































Lieve Jeanine,

Herkenbaar die jassenissue. Mijn regel: kort op lang, langer op kort of lang op even lang. Maar dat laatste is inderdaad geen gezicht op een enkellange rok. Of je moet stiekem toch een beetje Gothic zijn. Of Amish. Dan is het best wel vet. In ieder geval stijlvast. Maar niet alleen de lengte telt. Vlak stijl en materiaal niet uit. Niets ergers dan vrouwen die hun Gaastra jas overal op dragen. Hé, ieder zijn meug en als je gaat zeilen of skiën best te pruimen. Maar NIET op a-lijn rokken over de knie en platte lange laarzen. Onbegrijpelijk Hollands. Daar zou ik wel eens een hartig woordje mee willen spreken. Ik bedoel, wij moeten er ook naar kijken, dus een verklaring is best op zijn plaats.

Het leren motorjack was ook mijn keuze geweest. Sterker nog: ik heb ook een enkellange bloemenrok (doe ik 1 x per jaar aan) en daar draag ik dat ook op. Ik vind dat nu juist zo mooi. Lief en stoer. Contrasten maken het spannend. Je kunt nog zulke mooie kleren hebben, stijl en persoonlijkheid herken je in de combinaties die ermee worden gemaakt. Je koopt toch ook niet recht vanaf de paspop? Dat zou net zoiets zijn als je huis in één keer inrichten volgens een catalogus. Fijn in een keer klaar en ook best mooi, want iemand heeft er over nagedacht en alles op elkaar afgestemd. Maar zonder eigen jus natuurlijk. Laat staan ballen.

Neem dan jou. Je hebt een minibudget voor tweedehands dit jaar en je koopt iets mijlenver uit jouw comfortzone. Dan is een naar gevoel in een verkeerde jas alleen maar een teken van stoer. Misschien is het alleen even wennen. Of waren de enkellaarsjes de boosdoeners. Bij die rok? Ik zeg laarzen met (hele hoge) hakken, hele lompe motorlaarzen (of kistjes) of slippertjes. Maar niets er tussenin. Balans. Kuise rok, geile hakken. Lange, wijde top, strakke broek.

Ik ken dat gevoel wel in kleding die je normaal niet vaak draagt. Ik kan me vreselijk voelen door net de verkeerde schoenen of jas. Dan ziet het er best leuk uit voor een ander (ze letten er waarschijnlijk niet eens op), maar als ik naar beneden kijk zie ik te grote voeten onder een duffe lap stof. Een soort Bassie met tieten. Maar dat is echt alleen een gevoel. Tuurlijk lijk ik niet op Bassie.
Toch?

Liefs,

Vera